Home

Welkom in de catalogus van speelotheek de Speelhut.

Dé speelgoedbibliotheek van Berkel en Rodenrijs, je kan in deze catalogus handig zoeken op categorie, op naam of op merknaam. Als je doorklikt op de foto van jouw keuze kan je direct zien of het item beschikbaar is om te lenen. Tip: staat er niets vermeld is het item in de Speelhut aanwezig anders staat er uitgeleend of tijdelijk niet in de uitleen. Veel zoek plezier!

Wil je meer weten over de Speelhut? Kijk op www.speelhut.nl of mail: info@speelhut.nl 

Subcategorieën

 • Beweging

  Binnen deze categorie vallen spelmaterialen, waarmee een kind wordt uitgenodigd te lopen, duwen, sjouwen, trekken, gooien, klimmen en springen, dus waarmee grof motorische bewegingen worden gemaakt. 

  Bijvoorbeeld: skelters, step, glijbaan in verschillende maten, loopfietsen en de Wobbel.

 • Constructie

  Binnen deze categorie vallen spelmaterialen, waarmee een kind stapelt, bouwt en gebruik maakt van diverse verbindingselementen. De categorie is opgebouwd van bouwen naar construeren. 

  Bijvoorbeeld: Zoub, K'nex en Duplo 

 • Fantasie

  Binnen deze categorie vallen spelmaterialen, waarmee het kind naspeelt wat het ziet en meemaakt. Fantasiemateriaal is nodig bij het verwerken van gevoelens. Het kind experimenteert met verschillende rollen. Naarmate een kind ouder wordt, speelt het situaties die het niet zelf meegemaakt heeft, maar die het heeft leren kennen uit boeken, verhalen of TV-series. Het kind kan terug gaan in de tijd (riddertijd) of in de toekomst leven (Science Fiction-verhalen). Kinderen hebben fantasiemateriaal nodig om met elkaar, zichzelf en de grote mensenwereld om te leren gaan. 

  Bijvoorbeeld: Little People, keuken- en winkelmaterialen en Playmobil.

 • Gezelschapsspellen

  Binnen deze categorie vallen die spellen die primair bedoeld zijn om met meerdere personen te spelen. Het speldoel staat vast en moet volgens afgesproken regels bereikt worden. In de collectie vind je ook een aantal coöperatieve spellen waarbij je met elkaar speelt en niet tegen elkaar!

  Binnen de G-categorie vindt je ook denkspellen en een grote collectie spellen van HABA.

 • Puzzels

  Binnen deze categorie vallen spelmaterialen, waarbij het gaat om zoeken, herkennen en bij elkaar brengen van vormen. Doel is: de vorm compleet maken. 

 • Zintuiglijk/motoriek

  Spelmaterialen die binnen deze categorie vallen stimuleren en activeren de fijne motoriek en de zintuigen. Te denken valt hierbij aan materiaal dat een beroep doet op de ontwikkeling van het gehoor, tastzin, de oog-handcoördinatie. Het materiaal nodigt uit tot experimenteren, passen en meten en vergelijken (kleur-vorm). Voor alle leeftijden is hier materiaal in te vinden.

  Binnen de Z-categorie vindt je bij de Speelhut ook de taalspellen.

  Bijvoorbeeld: materialen voor de allerkleinsten, LOCO, rijgspellen, knikkerbanen en TipToi.

Er zijn 592 producten.

Item 1-48 van 592 in totaal item(s)

Actieve filters